Lahko bi začel kot: ‘Pričela sva se ukvarjati davnega leta,.. itd.’, vendar tokrat ne bo tako. Seveda boste izvedeli tudi kako sva pričela z vzgojo čilijev in sigurno vas zanima tudi, če sva že od nekdaj ljubitelja pekočih substanc. Pa začnimo, da vas ne bova predolgo zadrževala.

Zgodba B&G Chillies se odvija v osrčju Dolenjske, kjer klima ni najbolj naklonjena vzgoji teh pekočih rastlinic. Lahko bi se reklo, da je Dolenjska najbolj primerna za pridelavo cvička, a z vztrajnostjo in predanostjo se da marsikaj doseči. Tako da, ja, sedaj je Dolenjska poznana tudi po čili-ju. Kdo bi si to mislil 50 let nazaj.

Za znamko B&G Chillies stojiva dva, ne več tako rosno mlada, ‘mladca’, ki uživava v vsem kar je povezano s pekočnostjo, čiliji in njihovo diverziteto okusov, vonja in oblik. Nekoč, že dolgo tega, sem želel postati predsednik ZDA in lej ga zlomka, do danes mi še ni uspelo. Je pa z mano ostalo ime Bill, ki je kot prva črka v našem imenu. Še dobro, da se moji visokoleteči cilji niso uresničili, drugače ne bi pokukale na svet te odlične čili dobrote. Drugače pa sem, tako kot Gogi, ki stoji za drugo črko v našem imenu, velik ljubitelj Dolenjskih gričev in seveda cvička. Gogi ni želel postati predsednik, je pa od nekdaj ljubitelj narave, hribov in vsega kar je povezano s čiliji. Idejo po pridelavi teh odličnih omak, je dobil v svojih popotovanjih po Italiji, kjer je trg že dodobra razvit. Tako sva stopila skupaj in začela ustvarjati. Začetki niso bili lahki, so bili pa zelo zabavni. Znanja o čilijih sva imela ogromno, a ko veš kaj točno hočeš in kako naj bi na koncu bilo,… Saj veste, ko iščeš nekaj specifičnega in odličnega je pot do tam vse prej kot lahka.

Najprej so na svet ‘pokukale’ tri žar omake. Kmalu so sledile še ostale. Naj povzamem komentar ene od naših strank, ki je bil zapisan pod žar omako Sticky Joey: ‘Sliva paše k dimljenim jalapenom kot šamar budali!’. Sigurno se sprašujete od kje nama navdih za ta imena omak. Dolga zgodba z še daljšim koncem. Ne, saj ni tako hudo, ampak vsako ime, ima določeno zgodbo za sabo, ki vam jo ob priliki zaupava. Vse pa ne rabiva povedati takoj. Malo skrivnosti ne škodi.:)  

Še ena zanimivost. Če mogoče še ne veste, se najina ljubezen do Slovenskih hribov, narave in čilijev odraža tudi v našem logotipu, kjer boste našli čili v obliki našega državnega simbola Triglava. Zdaj si pa le oglejte najine proizvode in uživajte v čili mojstrovinah.