Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga, vračilo opravljenih plačil

Kupec ima pravico, da v osmih dneh od prejema blaga ponudniku na e-naslov info@bgchillies.com sporoči, da odstopa od pogodbe oziroma naročila, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok vračila se začne šteti en dan po datumu prevzema. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga. Blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa).

Kupcu bomo opravljena plačila vrnili takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v tridesetih dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe. Zaradi zagotavljanja gotovosti, točnosti in pravočasnosti vračila ter zagotavljanja evidence o plačilih, se vračilo plačila kupcu izvede izključno z nakazilom na njegov transakcijski račun. Vračilo plačila v gotovini ni mogoče!

Prejeto blago mora kupec vrniti nepoškodovano, razen če je blago poškodovano, ne da bi bil za to kriv kupec.  Če potrošnik morda artikel že začne uporabljati, odstop od pogodbe žal več ni možen. Proizvajalec artikla predpiše tudi njegovo originalno embalažo (v skladu s 36. členom Zakona o varstvu potrošnikov). Ker je embalaža sestavni del artikla, jo je ob morebitnem vračilu prav tako treba priložiti tako, kot je bila v prvotnem stanju v času prejetja artikla (torej nepoškodovano in v nespremenjeni količini).

V tem primeru bomo, če bo kupec tako želel in bo to mogoče, artikel zamenjali, v nasprotnem primeru pa vrnili denar na kupčev TRR. Pošiljki mora kupec priložiti kopijo računa, natančen opis poškodbe oz. napake na artiklu. B&G chillies si pridržuje pravico zavrniti reklamacijo v naslednjih primerih:

  • če ugotovimo, da je neuporabnost artikla oz. poškodba posledica kupčevega nepravilnega ravnanja,
  • če blago ni bilo vrnjeno v originalni embalaži ter
  • če je blago poslano na naš naslov z odkupnino.

Dostava

Naročeno blago bomo pogodbenemu partnerju za dostavo pošiljk oddali v roku treh delovnih dni. Če to zaradi posebnih okoliščin ne bo mogoče, bomo o tem kupca obvestili in se dogovorili drugače.

Za našo spletno trgovino dostavo izdelkov opravlja CITY EXPRESS, ki dostavlja pakete v dopoldanskem času. Priporočljivo je, da zato vnesete naslov dostave na katerem se takrat nahajate. Ni nujno, priporočamo pa, da ob naročilu zapišete tudi svojo telefonsko številko, saj ta podatek nemalokrat zagotovi hitrejšo dostavo, ker vas lahko kurir pred dostavo kontaktira.

Strošek dostave po Sloveniji je enoten, in sicer 3,9 EUR, razen za pošiljke, težje od 2 kg. V tem primeru znaša strošek pošiljanja 4,50 eur. Naročila v vrednosti 40 eur ali več bomo odposlali brez stroškov pošiljanja.

Strošek dostave paketov, ki tehtajo do 2kg, v ostale države je določen in viden spodaj. Strošek dostave za pakete, ki tehtajo več kot 2kg, se bo izračunal naknadno po zaključku naročila in potrjen takoj, ko bo mogoče. Za informacije o stroških dostave v države, ki niso navedene spodaj, prosimo, pošljite povpraševanje na info@bgchillies.com.

Strošek dostave paketov do 2kg:

Hrvaška – 7 EUR

Avstrija – 9 EUR

Italija – 12 EUR

Nemčija – 9 EUR

Madžarska – 10.9 EUR

Belgija – 10.9 EUR

Velika Britanija – 14 EUR

Za osebni prevzem pokličite +386 40 470 373.